Politica de Confidentialitate

Bine ati venit pe website-ul www.it-experts.ro. Accesarea si utilizarea de catre dumneavoastra a website-ului www.it-experts.ro se supune Termenilor de Utilizare si Politicii de Confidentialitate si implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la acestea.

Precizarile formulate in Termenii de Utilizare reprezinta contractul la distanta incheiat intre parti, conform legislatiei romane. IT-Experts srl respecta caracterul privat si securitatea informatiei furnizate de catre dumneavoastra atunci cind utilizati acest website, inclusiv a datelor cu caracter personal. Politica de Confidentialitate defineste angajamentul nostru cu privire la protectia datelor primite de la dumneavoastra pe perioada utilizarii website-ului nostru.

IT-Experts srl este autor, proprietar si administrator al domeniului it-experts.ro. In aceasta calitate isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul website-ului www.it-experts.ro, fara nici un fel de notificare prealabila.

Inainte de a trece la utilizarea efectiva a website-ului www.it-experts.ro va invitam sa consultati periodic sectiunile Politica de Confidentialitate si Termeni de Utilizare, pentru a fi la curent cu eventualele modificari survenite.

Definitii

In scopul unei exprimari cit mai clare si neambigue, termenii folositi in Politica de Confidentialitate vor avea intelesul precizat de catre definitiile de mai jos:

 1. ITExperts - denumirea prescurtata a companiei IT-Experts srl;
 2. Domeniu Propriu - orice domeniu Internet care se afla in proprietatea ITExperts;
 3. Site Propriu - orice website a carui adresa cuprinde un Domeniu Propriu;
 4. Site - orice website al carui adresa este un Site Propriu, spre exemplu www.it-experts.ro ;
 5. Site-uri - orice Site;
 6. Utilizator Anonim - un utilizator al Site-ului care nu foloseste un cont personal;
 7. Utilizator Inregistrat - un utilizator al Site-ului care a procedat la inregistrarea unui cont personal;
 8. Utilizatori - utilizatori anonimi sau utilizatori inregistrati;
 9. Date cu caracter personal - orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;
 10. Prelucrarea datelor cu caracter personal - orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau în orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea;
 11. Stocarea - pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;
 12. Sistem de evidenta a datelor cu caracter personal - orice structura organizata de date cu caracter personal, accesibila potrivit unor criterii determinate, indiferent daca aceasta structura este organizata în mod centralizat ori descentralizat sau este repartizata dupa criterii functionale ori geografice;
 13. Operator - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;
 14. Tert - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, alta decat persoana vizata, operatorul ori persoana imputernicita sau persoanele care, sub autoritatea directa a operatorului sau a persoanei imputernicite, sunt autorizate sa prelucreze date;
 15. Destinatar - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, careia ii sunt dezvaluite date, indiferent daca este sau nu tert; autoritatile publice carora li se comunica date in cadrul unei competente speciale de ancheta nu vor fi considerate destinatari;
 16. Date anonime - date care, datorita originii sau modalitatii specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoana identificata sau identificabila;
 17. Date de tip business contact - date care includ numele, functia, adresa de business, numarul de telefon sau adresa e-mail a unui angajat al unei organizatii, in aceasta calitate. Datele tip business contact nu intra in categoria datelor cu caracter personal;
 18. Date statistice  date care au fost obtinute ca urmare a prelucrarii de catre operator a datelor cu caracter personal dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane si sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice si/sau de informare, promovare.

Domeniu de aplicabilitate

 1. Politica de Confidentialitate este valabila si se aplica pentru Site-urile din domeniul it-experts.ro, pentru care ITExperts are calitatea de autor, proprietar si administrator, daca nu se specifica intr-un alt fel.
 2. In cadrul Politicii de Confidentialitate sensul precizat prin cuvintele la singular includ sensul pluralului acestora, iar sensul precizat prin cuvintele la plural includ sensul singularului acestora. Deasemenea, sensul precizat prin genul gramatical al unui cuvint include sensul precizat prin genurile gramaticale suplimentare ale acestuia.  

Date cu Caracter Personal

 1. Colectarea datelor cu caracter personal se face numai cu acordul dumneavoastra prin interactiunea directa a dumneavoastra cu continutul Site-ului.
 2. Datele cu caracter personal se colecteaza prin intermediul formularelor de inregistrare si a diverselor chestionare prezente pe Site. Trimiterea formularelor este precedata de introducerea explicita a unui cod de siguranta, operatiune care poate fi facuta doar de catre un operator uman.
 3. Datele cu caracter personal astfel colectate vor fi utilizate de catre noi pentru urmatoarele:
  1. Adaptarea continutului Site-ului la specificul dumneavoastra;
  2. Accesul dumneavoastra in calitate de abonat la serviciile noastre de stiri despre propriile produse si servicii;
  3. Pentru dezvoltarea unei relatii de incredere reciproca prin identificarea continutului relevant de informatii pentru dumneavoastra si folosirea tehnicilor de marketing, insa numai cu acordul explicit din partea dumneavoastra;
  4. Asigurarea accesului dumneavoastra la anumite sectiuni ale Site-ului cu accesul in mod implicit restrictionat utilizatorilor anonimi.
 4. Vizitarea de catre dumneavoastra a Site-ului nostru poate conduce la colectarea de date statistice cu privire la paginile vizitate in interiorul Site-ului, adresa IP de la care va conectati la Site. Deasemenea, putem colecta date despre browserul si sistemul de operare pe care il folositi.
 5. Pentru cresterea sigurantei in utilizare si a adaptarii continutului Site-ului la specificul dumneavoastra, putem folosi mecanisme gen cookies, persistente sau nepersistente de-a lungul sesiunilor de lucru initiate pe Site-ul nostru.
 6. Datele cu caracter personal colectate de catre noi nu fac subiectul operatiilor de vanzare sau de schimbare cu date similare ale altor terti.
 7. Este posibil ca datele personale colectate sa faca subiectul unor operatiuni de inchiriere unor terti dar numai dupa instiintarea dumneavoastra si obtinerea acordului explicit exprimat din partea dumneavoastra pentru aceasta operatiune.
 8. Conform legislatiei in vigoare, datele cu caracter personal obtinute pot sa fie dezvaluite fara consimtamintul dumneavoastra spre institutiile statului abilitate in acest sens, dar numai in urma unei cereri oficiale si legale adresate noua de catre acestea.
 9. Conform legislatiei romane colectarea de date personale este permisa doar dupa obtinerea autorizarii din partea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. ITExperts este luata in evidenta de catre aceasta autoritate in urma cererii exprimate de noi in acest sens.

Date Anonime

 1. Datele anonime colectate de catre ITExperts pot sa fie utilizate pentru realizarea de analize si rapoarte statistice, rezumate si informari precum si pentru activitati de marketing cum ar fi publicitate, promovarea si ofertarea produselor si serviciilor proprii.

Securitatea Datelor Colectate

 1. Datele cu caracter personal colectate sint stocate pe servere amplasate in incaperi protejate si cu acces fizic limitat.
 2. Toate paginile Site-ului care permit colectarea datelor cu caracter personal sint accesate de catre dumneavoastra printr-o conexiune criptata, folosind protocolul standard de criptare SSL, impreuna cu un certificat digital obtinut de noi de la o autoritate de certificare.
 3. In mod regulat procedam la audituri si teste de securitate pentru a avea convigerea ca serviciile noastre sint sigure la penetrarea securitatii lor atit din exteriorul cit si din interiorul propriei retele.

Interconexiuni de Site-uri

 1. In cazul unei redirectari de la Site-ul nostru spre un al Site care nu face parte din domeniul it-experts.ro dar care apartine ITExperts, Politica de Confidentialitate si Termenii de Utilizare prezenti nu se aplica. In cazul in care pe acest Site urmeaza sa se preia date caracter personal, inainte de a proceda la completarea si trimiterea acestora, sunteti instiintati ca este necesar sa consultati sectiunile respective la nivelul acestui nou Site.

Litigii

 1. Prezenta Politica de Confidentialitate se supune legislatiei romane in vigoare.
 2. In cazul in care apare un litigiu, se va incerca rezolvarea amiabila a acestuia, in termen de 45 de zile calendaristice de la inregistrarea reclamatiei la sediul ITExperts. Daca in termenul precizat partile nu pot sa ajunga la o intelegere, litigiul va fi inaintat spre solutionare instantei competente.
 3. Instanta judecatoreasca considerata competenta este aceea din aceeasi structura administrativa cu sediul ITExperts.

Clauze finale

 1. Daca aveti intrebari legate de prezenta "Politica de Confidentialitate" sau doriti sa fiti informat asupra datelor cu caracter personal prelucrate de catre ITExperts si care va privesc direct, va rugam sa ne contactati.

Contact

S.C. IT-Experts S.R.L.
Str. Ion Luca Banateanu Nr. 16, Ap. 4
Timisoara, Romania
Tel: +40-721-207276
Fax: +40-256-306153
Email: info@it-experts.ro

RC: J35/752/2001
CUI: 14006836, atribut fiscal R
Administrator: Avram Cristian George
Ultima actualizare: 14.07.2006 18:00