Istoric

Compania IT Experts a fost fondata in data de 19 iunie 2001 cu capital integral romanesc. Initial compania s-a orientat spre oferirea de servicii de consultanta in domeniul comunicatiilor si securitatii serviciilor de retea. Expertiza noastra a fost si este orientata spre promovarea solutiilor software oferite de catre lumea Unix, cu un accent deosebit asupra domeniului free software. Am ales sa ne dedicam eforturile promovarii solutiilor realizate pe platformele oferite de sistemele de operare Linux, BSD si OSX, datorita calitatilor de exceptie pe care acestea le poseda.

In timp, am realizat aparitia unei noi oportunitati. La originea acestei oportunitati se afla cresterea diversitatii informatiilor datorate evolutiei fenomenului globalizarii. Diversitatea tot mai mare de informatii, a determinat aparitia si evolutia unui nou fenomen social. Este vorba despre criza de timp, care a inceput sa se manifeste tot mai pregnant la nivelul intregii societati. Aceasta criza poate fi depasita doar prin cunoastere, prin adaptarea la noile mecanisme ale vietii economice si sociale, de fapt printr-un proces de evolutie al intregii civilizatii. In acest fel, resursa cea mai pretioasa, timpul, poate fi recistigata si facuta sa lucreze din nou pentru fiecare dintre noi.

La inceputul anului 2003 am hotarit sa ne dedicam in intregime intelegerii acestei oportunitati. Am realizat ca exista o interdependenta intre volumul de informatii la care civilizatia ne expune si consumul de timp alocat pentru a asimila aceste informatii. Intelegerea acestei interdependente ne-a oferit sansa de a realiza faptul ca putem sa ne implicam in realizarea unor proiecte de larg interes social care sa aduca mai aproape de fiecare dintre noi, mecanismele si metodele prin care sa recistigam controlul asupra timpului, fara a pierde sau renunta la avantajele pe care informatiile utile, diversitatea si globalizarea le ofera.

Rezultatele muncii desfasurate pina in prezent se regasesc in citeva produse web realizate de catre noi. Unele se potrivesc in special pentru utilizarea in mediul de afaceri, altele sint mai potrivite la nivel individual, dar toate sint bazate pe acelasi concept. Accesul usor si rapid la informatii conduce la cel mai important beneficiu si anume recistigarea controlului asupra timpului.